/>

Skilpadda

Her er 10 barn født i 2020 og 3 barn født i 2019, sammen med 4-5 voksne.

Vi på Skilpadda er en livlig og aktiv gjeng, som er glad i å bruke kroppen og være fysisk aktiv. Miljøet inne er derfor tilrettelagt for å kunne hoppe, løpe, klatre, dra og skyve. Gjennom disse aktivitetene skjer det mye fint samspill barna imellom, de hermer, ler sammen, lærer av hverandre og finner hverandre gjennom en felles interesse. I miljøet vårt generelt er vi opptatt av å skape gode møteplasser, en mulighet for å kunne møtes rundt "det tredje" for å knytte relasjoner. Dette kan være rundt risbordet, vannbordet, ved maleveggen eller i sansekuben.

På Skilpadda handler mye om førstehåndserfaringer. Introduksjon av nye og ulike materialer, aktiviteter og teknikker. Barnas første møte med dette, utforskningen, nysgjerrigheten og fasinasjonen.  Vi voksne er hele tiden tilstede, setter ord på ting og tar hele tiden del i disse øyeblikkene som oppstår. Vi er opptatt av å ha materialer og aktiviteter som skaper interesse, og som innbyr til utforskning med alle sanser og med hele seg. Akkurat slik de minste barna lærer om verden rundt seg.

Vi bruker mye tid ute og på tur. Særlig i skogen har vi mange fine opplevelser. Vi møtes rundt ei maurtue, i blåbærskogen, med ei marihøne i hånda, eller med et felles fokus på fugler som kvitrer. Ute har vi mange muligheter til å bruke kroppen, få mestringsopplevelser, få felles opplevelser, utforske, bli kjent med naturen og bli glad i naturen.

Vi deler oss ofte i mindre grupper - både i lek, aktiviteter, på tur og i utetida. Dette gir oss roligere dager og bedre tid. Dette er viktig for å kunne se hvert enkelt barn bedre, og for å kunne møte dere ulike behov.