Kjøkkenpedagogikk

Vi er opptatte av å bruke kjøkkenet som en pedagogisk arena på lik linje som alt det andre som skjer i barnehagen. Kjøkkenet er et levende rom hvor det skapes gode relasjoner, spennende matretter, felles opplevelser og mye glede!

For oss er det viktig at barna får mange, gjentagende erfaringer med matlaging, ulike råvarer, og veien fra jord til bord. Det får vi til ved at jeg jobber som kjøkkenpedagog, med utdanning både som kokk og barnehagelærer. Kjøkkenet hos oss er en pedagogisk arena hvor barna får medvirke, utforske, sanse, de får felles opplevelser og mye glede. Vi undersøker nye råvarer, lager spennende retter, dekker traller, skyller hermetikkbokser, sorterer plast og rydder varer - vi gjør alle tingene sammen for å skape forståelse for sammenhenger i livet. Det er fint å kjenne på at man gjør en jobb som gleder andre, og det er bra å føle at man gjør noe for miljøet. Og samtidig er det skikkelig fint å smake på masse forskjellig, da utvikler man matmot - og det blir lettere å lære seg å like ulike ting. Vi øver oss ved å smake mange ganger, og gleden er stor når noen plutselig kan si at "Nå liker jeg det!!" Vi serverer to måltider hver dag, og varierer mellom plantebaserte retter, fiskeretter og kjøttretter. 

På kjøkkenet vårt er det godt å være, både for liten og stor - kom gjerne innom og ta en prat, med menyforslag, overskuddsfrukt eller andre ting når som helst. Jeg vil gjerne ha direkte beskjed om allergier eller andre ønsker ifht mat som serveres til ditt barn, slik at det ikke blir noen misforståelser. 

Nina

 

Instragram: Kjokkenpedagogen